• instagram
  • instagram

Ajankohtaista

Kausityöntekijähaku on käynnissä

Etsiessäsi kesätyötä palvelualalta, on Ähtäri Zoo the paikka. Yhtenä Suomen suosituimmista käyntikohteista saamme tulevien kesäkuukausien aikana vieraita tuhatmäärin. Asiakkaamme ovat pääsääntöisesti kotimaisia lapsiperheitä, mutta myös senioriryhmät, ulkomaiset vieraat ja yritysasiakkaat tulevat Ähtäriin ja matkailukeskukseen Eläinpuiston läheisyyteen. Tarjotaksemme eri asiakasryhmillemme ensiluokkaisen käyntikokemuksen tarvitsemme lisää innostunutta ja reipasotteista väkeä joukkoomme. Keittiö- ja ravintolatyöntekijöitä, asiakaspalvelijoita lipunmyyntiin, matkamuistomyymälään ja hotellin sekä leirinnän vastaanottoon, Farmille ja Eläintenhoitoon. Tehtävät ovat Ähtäri Zoo -konsernin eri pisteissä, kuten Zoon asiakaspalvelussa, kioskeilla, Hotelli Mesikämmenessä, Pandatalon Deli&Cafessa, Campingalueella, Farmilla ja Eläinpuistossa. Tutustu rekrysivuillamme eri työtehtäviin ja lähetä hakemuksesi!

 

Ihana talvi tuo ravintolaamme maukkaita makuja maailmalta

Vahvat talvikuukaudet tammi- ja helmikuu tuovat tullessaan suun mukaisia makuja maailmalta ravintolaamme. Hotelli Mesikämmenen suositut burgeriperjantait huolehtivat kylläisistä vatsoista 24.1. alkaen. Työviikon jälkeen rentoudutaan luonnossa liikkuen ja keilaten perheen sekä kaveriporukan kesken. Palloilua ja burgereita siis luvassa. Namm!

Eikä siinä vielä kaikki. Jos burgerien kotimaana pidetään Amerikan mannerta, niin blinit vievät mielen ja kielen itään päin. Jos et vielä ole jäänyt blinikoukkuun, niin haasta nyt itsesi! Mesikämmenen bliniviikot ovat viikot 8 ja 9. Varaa bliniannoksesi jo nyt! Olet niin mennyttä ja tulet hurmaantumaan.
Helmikuussa vietämme söpöjen pandojemme, Lumin ja Pyryn vuosijuhlaa. Samalla tutustumme kiinalaiseen kulttuuriin, jonka olennainen osa aina on ruoka ja juoma. Tämä on myös teen ystävän juhlaa! Pandatalon Deli & Cafesta kiinalaisia herkkuja 7. - 16.2.
Seuraa ilmoitteluamme ja käydään pöytään!

 

Mesikämmen ralli lev

Odotettu, legendaarinen rallitapahtuma on taas täällä!

Lauantaina 1.2.2020 ajettavan Historic Rally Trophy -luokan rallin huoltoalueena toimii Ähtärin matkailualueen P2 ja P3 -parkkipaikat (ent. Mini-Suomen parkki), lähtö tapahtuu Hotelli Mesikämmenen edestä. Myös Kisakeskus, tulosseuranta sekä rallikansan ruoka- ja juomahuolto hoidetaan luonnollisesti meillä Hotelli Mesikämmenessä!

MesikämmenRalli on Historic Rally Trophy -sarjan kauden toinen osakilpailu. Mukana ovat myös BMW Rallisarja, tasanopeus sekä uutena näytösajoluokat. Niin yleisessä kuin junioreissakin on luokkia kaikille, nuotista ja ilman niitä.

MesikämmenRallin järjestää Alavuden UA yhteistyössä Ähtärin UA:n kanssa, pääyhteistyökumppanina Hotelli Mesikämmen.

Tapahtuman lisätiedot ja tiedotus tapahtuu Alavuden Urheiluautoilijat ry:n Fb-ryhmässä.

 

 

 

 

 

 

Hotelli Mesikämmen bronze award

Hotelli Mesikämmen palkittiin Giant Panda Global Awardseissa

Panda-asiantuntijat ja -fanit ympäri maailmaa ovat äänestäneet joulukuun aikana suosikkejaan Giant Panda Global Awards 2019 -voittajiksi. Kyseessä on www.giantpandaglobal.com -sivuston järjestämä vuosittainen kansainvälinen kilpailu, jonka tavoitteena on lisätä tietoutta pandojen tärkeästä suojelutyöstä.

Laskettuja ääniä annettiin yhteensä 328 445 kpl, 15 eri kisakategoriassa. Hotelli Mesikämmen saavutti pronssisijan omassa Favorite Panda Zoo Hotel -kategoriassaan eli "pandahotellien" sarjassa. Lämmin kiitoksemme tästä hienosta tunnustuksesta kaikille meitä äänestäneille!

 

Tervakoskelaiset Riikka, Pekka, Jere ja Jarkko ovat jo useampana vuonna käyneet Ähtärissä lomalla

-Lomaperinne alkoi kun 2014 tulimme talvilomalla Hotelli Mesikämmeen. Lapset olivat pieniä, palvelu hyvää ja ohjelmaa oli helposti saatavissa. Lisäksi meillä on lemmikkejä ja niiden kanssa majoitusta oli hyvin saatavilla. Sen jälkeen onkin käyty usein myös pääsiäisenä, kesälomalla ja syyskaudellakin. Lomaamme kuuluu ehdottoman tiiviisti eläinpuistoreissu.


Eläinpuistoa ei ihan hetkessä kierrä ja varusteet on hyvä olla kunnossa, vaatetus sään mukaan ja evästä reppuun kierroksen ajaksi. Näin säilyy perhereippailulla hyvä fiilis myös kierroksen päätyttyä! Ähtäri Zoossahan on nähtävää vaikka kuinka paljon. Perheemme suosikkeja ovat Naunau -korppi, Julia- ja Matti ahma, Lumi- ja Pyry -pandat sekä maakotka Klara. Ahmojen, karhujen ja susien ruokintaa on myös ollut jännä päästä katsomaan. Tietotauluista on tullut lueskeltua tarkempaa infoa eläimistä. Lisäksi hirviaitauksen tienoilla grillataan perinteenä makkarat ja moikataan Iloa, Usvaa ja muita hirvitarhan asukkaita. Seuraamme pandojen ja muiden eläinten elämää myös tiiviisti somessa, tällä kertaa uusi vuosi 2020 vaihtui Ähtärin ja lähikuntien maisemissa, pian tullaan taas uudestaan! Tulkaa muutkin!

 

UUSI RUOKATAPAHTUMA ÄHTÄRISSÄ 28.3.2020
Tulen ja jään leikki -video
Koe tulen ja jään leikki, musiikin ja suomalaisen keittiön huippuosaamisen siivittämänä! Pohjoisen makuja nautitaan Hankaveden rannalla uudessa moniaistisessa ruokatapahtumassa tulevan maaliskuun lopulla. Hotelli Mesikämmenen keittiömestari Hannu Nordlund lupaa ruuan runsautta ja makunautintoja kaukaa Jäämereltä saakka. Tilaisuus sopii loistavasti kaikille hyvän ruuan ystäville, yksityisille, yhteisöille ja yrityksille. Ohjelma ja menu julkaistaan tammikuussa, seuraile postiasi!
Save the date / Varaa päivä 28.3.2020 makunautinnoille!

Venäläiset matkailijat löysivät Ähtärin uudestaan

Ähtäri täyttyy joulun ja uuden vuoden sekä loppiaisen aikaan niin kotimaisista kuin venäläisistä matkailijoista. Perinteistä suomalaista joulua vietetään Ähtärin matkailualueella lähinnä suomalaisten joulunviettäjien toimesta. Vierailijat voivat nauttia jouluisesta ohjelmasta talvisessa Eläinpuistossa, Pandatalossa ja Farmilla, missä itse joulupukki ottaa vieraita vastaan. Farmilla on myös lapsille suunniteltu tonttupolku, joulukuusen koristelua sekä Mesimarttojen tarjoamaa riisipuuroa. Jouluiset tervehdyskäynnit kotieläimien luona ilahduttavat varmasti perheen pienimpiä.

Parin vuoden tauon jälkeen on Hotelli Mesikämmen jälleen joulun aikaan avoinna ja valmiina vastaanottamaan vieraat joulupöydän herkuilla ja tunnelmallisella ympäristöllä. Mesikämmen-kylpylä ja keilahalli palvelevat joka päivä.

Joulun varaustilanne näyttää rohkaisevalta ja sama hyvä tilanne jatkuu heti joulun jälkeen, kun venäläiset uuden vuoden matkailijat täyttävät paikkakunnan majoitustilat. Reilut 300 venäläistä turistia on löytänyt muutaman vuoden jälkeen jälleen Ähtärin. Ensimmäiset vieraat saapuvat heti joulun jälkeen ja sesonki jatkuu yli loppiaisen. Keskimääräinen viipymä on 6-7 vrk, majoitusvuokausia kertyy kaikkiaan noin 1800.
Asiakkaat ovat individuaaleja ja varanneet matkansa itse eivätkä matkatoimiston kautta. Suomeen he saapuvat ensisijaisesti omilla autoilla ja suurin osa tulee Moskovasta saakka.
Venäläismatkailijat ovat merkittävä ostovoima paitsi Ähtärille, myös laajemmalle alueelle. Turistit haluavat aktiivista lomaa ja matkustavat mielellään kauemmaskin käyntikohteisiin ja ostoksille.

Ähtärin Matkailu Oy:n alueellinen Venäjä-projekti polkaistiin käyntiin 1.9.2019 Ähtäri Boost – venäläinen Uusi Vuosi Ähtärissä -hankkeen avulla, jonka rahoittaja on Kuudestaan ry. Hankkeeseen osallistuvat lähes kaikki ähtäriläiset matkailuyrittäjät. Muutamassa kuukaudessa luotiin innovatiivinen toimintamalli, jossa huomioitiin asiakasymmärryksen ja -kokemuksen kehittäminen, liiketoiminta ja asiakaskeskeiset tavoitteet. Laadittiin ketterä operatiivinen viestintämalli, johon hankkeessa mukana olevat tahot pystyvät helposti ja tehokkaasti osallistumaan. Tuotekehitys otettiin mukaan heti alussa ja näin saatiin mm ohjelmapalvelut ja Uuden vuoden gaala sekä venäläinen jouluohjelma myyntikuntoon. Kerättiin keskitetysti majoitus- ja ohjelmapalvelutiedot, joiden pohjalta syyskuussa avattiin yhden luukun verkkokauppa visitahtari.ru. Samaan aikaan aloitettiin digimarkkinointi Googlen ja Yandexin hakukonemainonnalla ja ottamalla käyttöön sosiaalinen media, joka tässä projektissa on ollut merkittävä myyntityökalu. Myyntiä on lisäksi selvästi edistänyt verkkokauppaan avattu venäjänkielinen chat-palvelu, jossa asiakkaat saavat lukuisiin kysymyksiin
palvelua omalla äidinkielellään.
Markkinointi tehdään erillisellä budjetilla, johon Ähtärin Matkailu Oy:n lisäksi ovat osallistuneet Ähtäri Zoo, Hotelli Mesikämmen sekä paikalliset matkailuyrittäjät.

Vuodenvaihteen venäläissesonki on palvelutuottajille myös oppimisprosessi. Asiakaspalautteiden avulla saadaan työkaluja palvelutuotannon kehittämiseen. Seuraava askel otetaan tammikuussa, jossa yhteisillä työpajoilla suunnitellaan kevään ja kesän sesonkeja.
Hankkeen yhteistyökumppanina toimii Traveldeep/Nataliya German (Hafores Oy)

Lisätietoja

Irma Kuoppala                                                                Nataliya German               
hankevetäjä                                                                   Traveldeep
p 040 662 4661                                                              p 050 568 5725
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.                                                Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Ähtäri Boost-venäläinen Uusi Vuosi
Matkailun kehittämishanke

 

 

Perjantain taikaa

anna Hyggeilylle aikaa😉

Viikon paras päivä? Tietenkin perjantai, edessä rakas viikonvaihde ihanasti hyggeillen! Hyggeily- on tanskalainen sana, joka tarkoittaa rentoa, pehmeää ja ihanan kevyttä hetkeä, jossa mieli lepää. Sanalla sanottuna kotoilua. Ja olennaisena osana on kiva ruoka. Pandatalon Deli &Cafe auttaa sinua ottamaan aikaa itsellesi, perheellesi, ystävillesi, kaikille heille, joiden kanssa haluat viettää aikaa kiireettä.

 

Nouda 6.12. alkaen valmiit, pakatut herkut Pandatalon Deli&Cafesta!
Tarjolla tulee olemaan mm. Talon leipää, päivän salaatti, pastaa, wokkia, täytettyjä patonkeja ja jälkiruoka. Myös heräteostokset ovat enemmän kuin sallittuja, sillä noutaessasi voit kerätä vitriinistämme lisää tuotteita mukaan.

Tilauksesi pakataan ympäristöystävällisiin pakkauksiin, jotka olemme valinneet käyttöömme ympäristöä ja luontoa kunnioittaen. Soita ja tilaa hygge-evääsi p. 0306215231 perjantaihin klo 13 mennessä ja nouda helpot viikonlopun herkut pakattuina klo 14-17 välisenä aikana. Voit myös sopia noudosta lauantaina. Uudet Hygge-tarjoukset julkaistaan tiistaisin Ähtäri Zoon kotisivuilla, facebookissa sekä Deli & Cafen instagramissa.

Luodaan yhdessä ihana tapa viettää viikonvaihde rennosti.

Hyggetaikaa perjantaisin 6.12. alkaen tammikuun loppuun saakka, paitsi joulun- ja vuoden vaihteen aikana.

Tuotteet valitsemme sesonki- ja kausituotteita seuraten ja käyttäen mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettuja, tuoreita raaka-aineita.

 

 

Hotelli Mesikämmen ottaa jälleen vastaan jouluvieraita

Parin vuoden tauon jälkeen on Hotelli Mesikämmen jälleen joulun aikaan avoinna ja valmiina vastaanottamaan jouluvieraat. Tunnelmallinen joulu Hotelli Mesikämmenessä sisältää notkuvat joulupöydät sekä jouluista puuhastelua ja yhdessäoloa ilman joulunalusrumbaa. Astu sisään joulun tunnelmaan rentoutumaan ja nauttimaan. Koristellaan joulukuusi yhdessä Farmilla ja käydään katsomassa navetan joulunviettoa. Joulusauna on valmiiksi lämmitetty ja aattoiltana saamme odotetun vieraan aattoillalliselle. Joulupäivänä etsimme tonttujen jälkiä eläinpuistosta, Farmin liukurimäki antaa hyvät vauhdit. Lampaat kaipaavat rapsuttelua ja haleja. Luvassa on elämyksiä talvisessa eläinpuistossa ja mukavasti ohjelmaa. Vaihtoehtona rauhoittuminen ympäröivässä luonnossa ja vaeltelu viitoitetuilla reiteillä. Jouluherkkuja voi sulatella myös keilaten upouudessa keilahallissamme tai kylpylän poreissa. Kurkkaa joulupakettiin!

Ähtäri Zoo Farmin jo perinteeksi muodostunut joulutapahtuma järjestetään 14.12. klo 15-18:30.
Tänä vuonna ohjelmassa on tonttupolun, eläinten joulutervehdysten ja poniajelun lisäksi myös suuren havupukin rakentaminen, johon jokainen asiakas saa halutessaan osallistua mukaan. Farmin kutut Lysti, Lempi ja Lyyra haaveilevat joka syksy saavansa sulhaspukin kylään. Tänä vuonna pukki ei löytänyt tietään vuohitarhalle, mutta joulutapahtumassa rakennettava havupukki tuokoon lohtua kuttujen talveen! Havupukin runko valmistetaan yhteistyössä ammattiopisto Luovin kanssa.

Tapahtumassa on myös pienimuotoiset joulumarkkinat, joten varaathan ostoksia varten käteistä mukaan. Pukinkontin parhaat - ne löydät täältä! Joulupukki tonttuineen on tietysti paikalla myös. Tapahtuman pääsyliput 5e/hlö, alle 4v. veloituksetta, vuosikorttilaisilla ja päivän yhdistelmälipun ostaneilla vapaa pääsy. Koe 1900-luvun alun maatilan joulun hiipivän sydämeesi astuessasi farmin veräjästä sisään. Suomalaiset alkuperäislajit odottavat joulutervehdyksiä, takassa räiskyy tuli ja muorin kahvilasta ostettu glögimuki lämmittää pakkasen puraisemia sormia.

 

 

Keilahalli

Ähtärin uusi, kauan odotettu keilahalli on nyt avoinna! Hotelli Mesikämmenen yhteydessä toimivassa keilahallissa on kahdeksan rataa. 
Keilailu on mukavaa ajanvietettä kaikenikäisille ja laidat voidaan nostaa ylös lapsia varten.

Tervetuloa keilaamaan! 

Varaa rata >

Keilahalli avoinna
Ma ja Ke-Pe  10-22
Ti  12-22
La 12-22
Su 12-22

Hinnat:

ma-pe klo 10-16 | 15 € / tunti / rata
ma-to klo 16-22 | 20 € / tunti / rata
pe klo 16 – la klo 22 | 25 € / tunti / rata
su klo 12-22 | 20 € / tunti / rata

kenkävuokra 1,50€ / pari

Vapaa parkkeeraus.

Lisätietoja ja varaukset Hotelli Mesikämmenen vastaanotosta, p. 030 62150

Pidämme oikeudet hintamuutoksiin.

 

Keilailupaketit

Pandoja ja palvelupolkuja - Matkailijan elämys syntyy yhteistyöllä

Palvelumuotoilu on nykypäivän haasteisiin ja mahdollisuuksiin vastaava kehittämismenetelmä ja työtapa, jota hyödynnetään enenevässä määrin myös matkailualalla. Kymmenet eteläpohjalaiset matkailutoimijat ovat perehtyneet palvelumuotoilun työkaluihin Ähtäri Zoo Panda Visit -hankkeessa, jota on toteutettu yhdessä asiakkaiden ja matkailualan asiantuntijoiden kanssa. Yhteiskehittämisestä hyötyy sekä palveluntarjoaja että asiakas: hankkeessa on mm. lisätty matkailuyritysten asiakasymmärrystä ja kehitetty yhteistuotteita – matkailijan elämyksiä.

Tänään 17.6. julkaistavassa Pandoja ja palvelupolkuja – Matkailijan elämys syntyy yhteistyöllä -julkaisussa esitellään hankkeen keskeisiä kehittämisteemoja, kokeiluja ja tuloksia. Haluamme, että julkaisu toimii helppolukuisena ja innostavana oppaana alueen matkailuyrityksille myös hankkeen päättyessä, toteaa Ähtäri Zoo Panda Visit -hankkeen projektipäällikkö Satu Keski-Valkama. Julkaisun kautta myös mahdolliset uudet aloittavat matkailuyritykset voivat jäsentää ja kehittää omaa ajatteluaan muun muassa asiakaslähtöisyydestä ja alueellisesta yhteistyöstä. Toivomme, että artikkelit antavat myös ideoita oman yrityksen tuotekehitykseen ja innostavat jatkossakin rohkeaan kokeilukulttuuriin, kannustaa Keski-Valkama.

Ähtäri Zoo Panda Visit -hanketta on hallinnoinut Ähtärin Eläinpuisto Oy hankekumppaninaan Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, ja sitä on rahoitettu maaseudun kehittämisrahastosta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta ajalla 25.5.2017 – 30.6.2019.

Hankkeen digijulkaisu on selailtavissa osoitteessa
www.e-julkaisu.fi/ahtari-zoo/pandoja-ja-palvelupolkuja/

Lisätietoja:

Satu Keski-Valkama, projektipäällikkö, Ähtärin Eläinpuisto Oy
p. 044 539 3550, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Petteri Ohtonen, tutkimuspäällikkö, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy
p. 040 826 8183, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

UUSI À la Carte -lista

Tutustu uuteen listaan

Tervetuloa herkuttelemaan!