Hotelli Mesikämmenen ravintolassa uusi syksyinen a la carte
Ravintola Mesikämmenessä a la carte -lista vaihtuu vuodenaikoja mukaillen. Kesällä ruokailijoita kiinnostaa luontaisesti kevyempi ruoka, kun taas syksyllä ja talvella kroppa kaipaa energiatiheämpää lämmikettä vatsalle.
Tänään on ensimmäistä päivää tarjolla syyskauden uusi a la carte -lista. Listalta löytyy syksyyn kuuluvat tatit, lämpimät keitot, maukkaat ja tuhdit liha-annokset sekä kaiken kruunaavat jälkiruoat.
Kotimaisuus ja lähiruoka ovat myös vahvasti läsnä: Kanan- ja poron liha on kotimaista ja esimerkiksi tatit ja karpalot täältä Ähtäristä.
Vaikutteita on toki otettu myös ulkomailta, erityisesti maukkaissa kastikkeissa. Kana-annokseen kuuluva Cafe de Paris -kastike on kuuluisa rikkaasta maustaan, jossa sekoittuvat lukuisat mausteet ja yrtit kermaiseksi kastikkeeksi -täydellinen makupari kanalle ja hieman makeille bataattiranskalaisille.


Lohen vierellä Beurre Blanc -kastikkeessa maistuu ihanasti valkoviini ja salottisipuli, kastike on siivilöity keittämisen jälkeen samettisen pehmeäksi. Härän ulkofileen kanssa toimii aina yhtä hyvin talon oma pippurikastike. Pippurikastikkeen pehmeän tulisuuden salaisuus on pitkä keittoaika -kastike saa porista miedolla lämmöllä noin neljä tuntia.
Jos vatsassa on vielä tilaa, jälkiruoaksi voi valita pähkinäisen raakasuklaakakun, talon toscakakun tai ranskalaisen keittiön klassikon -crème brûléen.
Lämpimästi tervetuloa nauttimaan illallisesta tunnelmalliseen ravintolaamme. ❤
Pöytävaraukset p. 030 62150. Ravintola palvelee ti-to klo 17-20.00 ja pe-la klo 17-21.00.
Voit tutustua a la carte -listaamme ravintolan sivuilla täällä.