Hotelli

M

e

s

i

k

ä

m

m

e

n

Mediatiedote: Ekokompassi-sertifikaatti Ähtäri Zoolle ja Hotelli Mesikämmenelle

Ähtäri Zoo ja Hotelli Mesikämmen ovat vastaanottaneet Ekokompassi-sertifikaatin merkkinä työstä kohti pienempiä ympäristövaikutuksia. Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen tavoitteet ja toimenpiteet negatiivisten ympäristövaikutuksien osalta liittyvät pääasiallisesti energiankulutuksen vähentämiseen ja energiatehokkuuden lisäämiseen sekä jätteen määrän vähentämiseen. Positiivisia vaikutuksia ympäristöön Ähtäri Zoo ja Hotelli Mesikämmen pyrkivät tuottamaan tukemalla luonnon monimuotoisuutta muun muassa lisäämällä hyönteishotelleja sekä jättäämällä eläinpuiston alueelle lahopuuta, joiden merkitys luonnon monimuotoisuudelle on suuri. Tulevaisuudessa sekä Ähtäri Zoo että Hotelli Mesikämmen tulevat seuraamaan jatkuvasti omia ympäristövaikutuksiaan sekä positiivista kädenjälkeään sekä raportoimaan vuosittain ympäristötyön edistymisestä.

Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen Ekokompassi ensiauditointi sujui oikein hyvin. Auditoinnin aikana tarkastettiin muun muassa Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen tuottamat jätemäärät, energiankulutus sekä kemikaalien käyttö. Auditoinnin aikana myös keskusteltiin molempien organisaatioiden tavoitteista ja suunnitelluista toimenpiteistä jätteen vähentämiseksi sekä energiatehokkuuden parantamiseksi, kuin myös luonnon monimuotoisuutta tukevista tulevista toimenpiteistä. Ympäristötyötä organisaatioissa on tehty jo aikaisemminkin, mutta sen määrää voi aina kasvattaa. Ekokompassi-sertifikaatin myötä Ähtäri Zoon ja Hotelli Mesikämmenen tekemä ympäristötyö myös konkretisoituu.

Ekokompassi on toimialariippumaton ympäristöjärjestelmä, ja se pohjautuu kansainväliseen ISO 14001 –standardiin. Ekokompassin omistaa Suomen Luonnonsuojeluliitto. Saadakseen Ekokompassi-sertifikaatin, organisaation tulee rakentaa ympäristöohjelma, jossa määritellään tavoitteet ja toimenpiteet, joiden avulla organisaation toimintaympäristöstä vähennetään negatiivisia ympäristövaikutuksia ja puolestaan lisätään ympäristöön positiivisesti vaikuttavia tekijöitä. Hyväksytyn ensiauditoinnin jälkeen organisaatio saa Ekokompassi-sertifikaatin tunnustuksena konkreettisesta ympäristötyöstä, ja sitoutuu samalla seuraamaan ympäristövaikutuksiaan ja raportoimaan vuosittain jatkuvan ympäristötyön etenemisestä. Auditointi suoritetaan kolmen vuoden välein.

Ekokompassi-setifikaatti

Ajankohtaista

Pikkujoulut Hotelli Mesikämmenessä

Pikkujoulut Hotelli Mesikämmenessä

Pikkujoulukausi häämöttää jo -ja hyvä niin! Vuoden odotetuin juhlakausi on ylivoimainen tunnelmassaan, artistikattauksessaan ja tietenkin herkkuja notkuvissa buffetpöydissään. Vietä Hotelli Mesikämmenessä huikean mahtavat Show & Dinner pikkujoulut hyvien artistien, vieläkin mahtavamman ruuan ja hyvän juoman parissa!

Lue lisää >>

Joulu Hotelli Mesikämmenessä

Joulu Hotelli Mesikämmenessä
Unohda joulusiivoukset, kiire ja ruoanlaitto. Nauti tänä vuonna lumisesta joulusta luonnon keskellä, rentoudu uudessa uimahalli Loiskeessa ja herkuttele mahan täydeltä jouluruokaa ravintolassamme.

Lue lisää >>

Loiske

Loiske Ähtärin tiloista pääsee nauttimaan Ähtärin asukkaiden lisäksi matkailualueella käyvät, ja etenkin Hotelli Mesikämmenessä yöpyvät, koska sijaitsee aivan hotellin vieressä. Loiske on moderni, valoisa ja tyylikäs uimahalli jossa toistuu hotelli Mesikämmenen betoniarkkitehtuuri sekä luonnon maisemat.

Lue lisää >>

Pääsiäisen tapahtumia

Kevät tuntuu jo Ähtärissäkin lisääntyvänä valona ja lintujen lauluna. Nyt pajunkissojen jo pikku hiljaa ilmestyessä on hyvä aika miettiä pääsiäiselle tekemistä. Pääsiäisen lomapäivät voivat tuntua pitkiltä, jos ne viettää täysin oman kodin rauhassa, joten hyvästä seurasta, ulkona olosta ja maukkaasta ruoasta voi nauttia kätevästi myös meillä.

Lue lisää >>

Bliniviikko 4.-9.3.

Blinit kuuluvat pohjoisiin talviin, ja niin myös meillä ravintola Mesikämmenessä on jälleen näille ihanille herkuille omistettu kokonainen viikko. Suomessa blinit nautitaan hiivalla kuohkeiksi kohotettuina ja ne onnistuvat hyvin myös kotikeittiössä, mutta miksi tahrata omia käsiään (ja keittiötään), kun voi tulla nauttimaan valmiiseen pöytään?

Lue lisää >>

Kerro kuinka onnistuimme. Palaute on aina tervetullutta ja pyrimme kehittämään toimintaamme jatkuvasti.