• instagram
  • instagram

hotellimesikammen arkkitehtuuri

Arkkitehtuuri

Vuonna 1976 valmistuneen hotellirakennuksen ovat suunnitelleet Timo ja Tuomo Suomalainen, joiden tunnetuin kädenjälki on peruskallioon louhittu Temppeliaukion kirkko Helsingissä. 


Arkkitehtiveljesten suunnittelutyön pyrkimyksenä oli tavoittaa paikalle ominainen peruskallion ja herkän kasvillisuuden kontrasti. Hotelli Mesikämmenessä vierailija astuu luonnon ”sisään”. Hotellin pääkäytävän varrella peruskallio ja betonirakenteet on jätetty näkyviin. Jyhkeällä luonnonkivipinnalla näkyy kiven elävyys. Ulkopuolelta katsoen hotellin ilmavat puurakenteet asettuvat sopusointuun ympäröivän luonnon kanssa. Arkkitehdeille tärkeät luonnonläheisyys, vapaat muodot ja rakenteellisten ratkaisujen esille tuominen näkyvät hotellirakennuksessa kautta linjan.

Hotelli Mesikämmentä on esitelty useissa kansainvälisissä julkaisuissa ja se on myös saanut Diploma and Silver Hexagon of Habitation Space -palkinnon vuonna 1978 yhdessä Suomalaisten toisen suunnittelutyön, samankaltaista tunnelmaa henkivän, As Oy Majakumpareen kanssa.

Lähteenä:
Mehtälä, Maila. 2003. Temppeliaukio – kirkko Suursaaresta länteen. Helsinki: WSOY

Kuvagalleria